Dezvoltarea abilităților și instruirea

De ce este important?

Promovăm o cultură organizațională de învățare în care angajații noștri își sporesc continuu cunoștințele, abilitățile și performanța pentru a îndeplini obiectivele de business. Activitățile noastre necesită angajați cu înaltă calificare, capabili să se adapteze provocărilor aduse de schimbările tehnologice și de cerințele pieței.

Angajamentul nostru

Menținerea unei echipe talentate și competente.

Măsurăm

We monitor the number of training hours per employee, per different categories of employees and by gender as well as the number of employees receiving regular performance and career development reviews.

Acționăm

Programele de formare sunt ajustate în funcție de evaluarea nevoilor, prin îmbinarea programelor de instruire interne și externe. COVID-19 a transformat sesiunile de training tradiționale cu prezență fizică, iar acum ne concentrăm din ce în ce mai mult pe platformele de e-learning și conținut digital, unde ne încurajăm angajații să selecteze subiectele cele mai potrivite pentru nevoile lor.

Verificăm

Toate cursurile de formare sunt evaluate pe baza unor criterii precum calitatea conținutului, performanța instructorului, capacitatea lui de a se adapta audienței și rezultatele obținute. După o analiză internă și colectarea feedback-ului, sunt luate în considerare și implementate măsuri de îmbunătățire pentru a crește calitatea conținutului și pentru a selecta cele mai potrivite subiecte pentru următoarea perioadă de formare.

Planificăm

Implementăm programe inovatoare de învățare care ajută echipele noastre să își sporească competențele tehnice, să își îmbunătățească abilitățile interpersonale și să faciliteze transformarea și creșterea organizației.

Acțiunile noastre cheie
 • GROW Leadership Program este o metodă de a practica noi moduri de lucru, un ajutor personal pentru ca liderii să-și gestioneze mai bine propria viață și echipele și se bazează pe un concept de micro-învățare. Programul contribuie la dezvoltarea liderilor din organizație, precum și a echipelor lor, pe 3 competențe cheie: optimizarea timpului, dezvoltarea oamenilor și colaborarea. Programul se desfășoară pe o perioadă de 10 luni, a doua serie având loc din aprilie 2022 până în februarie 2023.
 • „Drive It! – Career talks” – O serie de întâlniri profesionale, parte a programului de dezvoltare, cu accent pe diversitate în diviziile R&M și G&E la nivel de Grup. Participanții au purtat discuții axate asupra carierei și dezvoltării lor, au avut ocazia de a învăța din experiența liderilor și de a primi informații și sfaturi care ar putea fi de folos în propria dezvoltare.
 • Get to Know & Grow este o inițiativă de dezvoltare a talentelor care se adresează angajaților Core Top Talents, condusă de membrii Directoratului OMV Petrom și constă în discuții într-un cadru trans-divizional între membrii Directoratului și Core Top Talents.
 • First Time Leaders 2.0 a fost creat pentru a dezvolta abilitățile de leadership ale tuturor angajaților care preiau un rol de conducere pentru prima dată, adaptate la nivelul lor de management. Programul include informații utile despre modelele de conducere ale OMV Petrom, rolul de lider, echipe foarte eficiente, leadership virtual și managementul schimbării.
 • Communication Kit for Managers – Continuând inițiativa începută în 2021, am pregătit un kit trimestrial de comunicare pentru a facilita tuturor nivelurilor de conducere o prezentare generală a principalelor mesaje din organizație, pe baza fiecărui webcast intern cu Directoratul. Kit-ul include un ghid cu sfaturi și trucuri despre cum să comunice mai bine în întâlnirile cu echipa lor.
 • Crowdsourcing pentru mobilitatea internă în carieră – Lansat în 2022, este un proiect menit să îi încurajeze pe colegii noștri să înțeleagă mobilitatea internă ca pe o oportunitate. Astfel, au fost colectate ideile lor despre cum poate fi stimulată mobilitatea internă și au fost selectate cele 3 cele mai bune propuneri pentru a fi puse în aplicare în viitor.
 • Purpose Learning Week – Advancing Circular este unul dintre cei trei factori care contribuie la reîmprospătarea scopului Grupului nostru – „Re-inventarea elementelor esențiale pentru o viață sustenabilă”. În 2022, a fost organizată o săptămână de învățare la nivel de grup unde am oferit o perspectivă profundă asupra economiei circulare printr-o serie de evenimente fizice interesante.
 • Future Work Learning Challenge – Part of “Hello Hybrid” project – Lansată în 2022, prima ediție a avut ca scop consolidarea competențelor necesare pentru a performa în mediul de lucru hibrid. În timpul programului, colegii de la nivelul Grupului au explorat împreună informații și experiențe surprinzătoare, concentrându-se pe 4 teme cheie: Noi moduri de lucru, Autogestionare, Colaborare și Incluziune.
Rezultate (indicatori cheie, alți indicatori)
 • GROW Leadership Program – Programul a fost extins la a doua linie de management; aproximativ 200 de angajați au beneficiat de program
 • Drive It! – Career talks”30 de întâlniri motivante cu liderii din organizația noastră
 • Get to Know & Grow – De la lansarea sa, membrii EB din Petrom au participat la întâlniri unu-la-unu cu angajații din diferite departamente; în 2022, obiectivul a fost acoperit 100%
 • Future Work Learning Challenge 55 de participanții au finalizat cu succes programul
 • Purpose Learning Week – Advancing Circular – Evenimentele au reunit peste 800 de participanți din întregul Grup
 • Angajații noștri au primit 213.464 de ore de formare
Premii

Programul nostru GROW a fost premiat la Gala de Excelență în domeniul HR din 2022 organizată de HR Club, Asociația Profesioniștilor din domeniul Resurselor Umane din România. În plus, proiectul va fi publicat în „Manualul celor mai bune practici pentru HR Club”, ediția 2022, ca exemplu de bună practică în domeniul Resurselor Umane.

Perspectivă

În 2023, intenționăm să finalizăm noul set de valori și să le încorporăm în activitățile noastre. În plus, continuăm să explorăm modalitățile prin care putem contribui la transpunerea noului nostru scop, „Re-inventarea elementelor esențiale pentru o viață sustenabilă”, prin „Săptămâna de lucru împreună”. În plus, va fi creată o Academie de Sustenabilitate pentru a ajuta la îmbunătățirea competențelor echipei noastre și, de asemenea, va fi implementat un program de leadership transformațional, orientat spre scop pentru a-i ajuta pe lideri să genereze schimbarea.