Angajamentele noastre publice

Evaluări ESG

Colaborarea cu agențiile de rating ESG este foarte importantă pentru OMV Petrom. Acest lucru ne permite să avem o evaluare externă a performanței noastre ESG și să ne raportăm la cele mai bune practici din industrie.

Sustainalytics

OMV Petrom SA a fost inclusă în Lista companiilor ESG a Sustainalytics cu cele mai bune cote în 2023.

OMV Petrom este clasată în top 5% din industria producătorilor de petrol și gaze în evaluările de risc ESG ale Sustainalytics din noiembrie 2022, cu un scor de 22,5 (risc mediu). Managementul problemelor de sustenabilitate este evaluat ca Puternic și se află pe primul loc în rândul companiilor listate la Bursa de Valori București.

OMV Petrom a primit statutul de Furnizor Silver și a obținut 65 (din 100) (Data scor: decembrie 2022).

Compania noastră a obținut un punctaj de 61 (din 100) la S&P Global Corporate Sustainability Assessment din 2022 (data scor: februarie 2023).

În 2022, scorul nostru CDP s-a menținut la A-

Scorul OMV Petrom a fost C+ din 2020.

OMV Petrom, semnatară a Global Compact al Națiunilor Unite (ONU) din 2013, este pe deplin angajată față de Principiile directoare ale ONU privind afacerile și drepturile omului și este un contribuitor activ la obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale ONU. Informațiile oferite în acest Raport sunt corelate cu ODD-urile relevante pentru a sublinia contribuția noastră. De asemenea, angajamentele ESG sunt implementate cu și prin relațiile noastre de afaceri, inclusiv angajamentul de a respecta drepturile omului. Scopul este ca 100% dintre angajații noștri să fie instruiți în domeniul drepturilor omului până în 2030.

OMV Petrom recunoaște obiectivele Acordului de la Paris privind schimbările climatice, precum și obiectivele UE privind schimbările climatice pentru 2030 și consideră că reducerea încălzirii globale este unul dintre cele mai importante obiective globale. În plus, sprijinim inițiativa „Zero ardere de rutină la faclă până în 2030” a Băncii Mondiale și, prin urmare, ne propunem să eliminăm arderile de rutină și ventilarea în operațiunile noastre până cel târziu în 2030.

OMV Petrom este prima companie românească care aplică recomandările Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD). Această participare voluntară demonstrează angajamentul nostru de a crește vizibilitatea inițiativelor noastre legate de climă, precum și de a evalua, indica și acționa asupra riscurilor și oportunităților legate de climă. În conformitate cu aceste recomandări, din 2021 ne-am îmbunătățit modul de lucru și transparența în ceea ce privește guvernanța, strategia, managementul riscurilor și indicatori și obiective. Indexul TCFD este prezentat într-o anexă la acest Raport.

Vom continua să ne îmbunătățim performanța și să ne împărtășim progresul în atingerea obiectivelor noastre, precum și progresul pe toate subiectele relevante ESG.

Compania noastră sprijină Acordul de la Paris privind schimbările climatice și contribuie la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU.