Politici publice

OMV Petrom se străduiește să câștige încrederea părților interesate prin implementarea unui standard ridicat de guvernanță corporativă, transparență și predictibilitate. Conform Codului de Etică în Afaceri, OMV Petrom interzice orice sprijin al partidelor politice, inclusiv donațiile. În consecință, nu am făcut donații către partidele politice în 2020.

 

Urmărim inițiativele politice și de reglementare (atât la nivelul UE, cât și la nivel național) în domeniile noastre de interes, inclusiv energia, mediul, schimbările climatice, activitățile comerciale, prin departamentul de reglementare și afaceri publice. Suntem în deplină conformitate cu toate obligațiile de raportare la nivel national și suntem în deplină conformitate cu toate cerințele de transparență.

 

Deoarece nu există în prezent nicio lege referitoare la activitățile de lobby în România, OMV Petrom nu are acțiuni și cheltuieli de lobby pentru 2020. Colaborăm și ne promovăm poziția pe teme legate de afaceri și reglementări prin canale de promovare publică (de exemplu, confederațiile din sectorul de afaceri, federația din sectorul energetic și asociații profesionale). Documentele referitoare la poziția Companiei sunt redactate și prezentate prin intermediul asociațiilor profesionale și prin dezvăluiri publice prin declarații de presă sau documente de poziție depuse și înregistrate la autorități.